Fastighet

Skräcklegatan 2

Här finns en vacker grönskande trädgård där du kan sitta under äppleträdet och njuta av morgonkaffet. Till fastigheten hör också en garagelänga med 8 st garage. Huset är beläget ett stenkast från Skräckleparken med dess promenadstråk, flera badplatser och sommarcaféet Skräcklestugan. I fastigheten finns 4 lägenheter med storlekar från 1 rum och kök till 4 rum och kök. 

Om fastigheten

Byggnadstyp
Flerfamiljshus
Byggnadsår
1909
Antal lägenheter
4
Lägenhetstyper
1-4 rum och kök
Hiss
Nej
Uteplats
Nej
Balkong
Ja/Nej
Internetkoppling
Nej
Lekplats
Nej
Antal garageplatser
8

Intressant historia

Fastigheten förvärvades 1964 och är därmed den äldsta i vårt bestånd som fortfarande är i vår ägo. Huset har en intressant förhistoria med koppling till Kungliga Dramatiska Teatern i Stockholm. Åren 1902-1908 anordnades ett riksomfattande penninglotteri för att bekosta uppförandet av teaterpalatset vid Nybroviken. En herr Pettersson från Vänersborg fanns bland vinnarna i lotteriet och det sägs att prispengarna utgjorde grundplåten då huset på Skräcklegatan byggdes. Då Erik Odelius övertog fastigheten totalrenoverades den. Bland annat ska Erik för hand, med hjälp av hacka och spade, ha grävt husets nuvarande källarplan. En garagelänga med plats för 8 fordon uppfördes vid samma tid.

Text: Karl Bernling

Lediga objekt i fastigheten

Kakor

På denna webbplats används endast nödvändiga och icke integritetskränkande kakor. Här hittar du mer information om kakor på webbplatsen.